x

Blog

Prosjekt Peru mister støtte fra NORAD
By: admin
okt 16, 2003

http://www.op.no/nyheter/article773630.ece

Prosjekt Peru har siden 1996 mottatt økonomisk støtte fra direktoratet for utviklingssamarbeid, NORAD. Fra neste år er det slutt.

Om en uke er det igjen klart for Prosjekt Peru i Larvik, og alle de vi

buy cheap viagra online

deregående elevene i byen skal samle inn penger til prosjektet. Og i år er nettopp det viktigere enn noen gang. Neste år er nemlig siste året prosjektet mottar støtte fra NORAD.

– Dersom vi ikke finner nye givere, kan det bety at vi må kutte i skolen, sier ildsjel i prosjektet, Dag Petter Svendsen. Det er skolen som i hovedsak blir rammet, mens barnehjemmet gjør mindre innsparinger.

– Vi har det fulle og hele ansvaret for de 30 barnene som bor på barnehjemmet, så der kan vi ikke kutte, sier Svendsen. Men utflukter og den slags vil det bli mindre av.

– Vi håper selvsagt å ikke måtte kutte for mye, legger han til.

Inneværende år har NORAD bidratt med 400.000 kroner, mens de i fjor ga 550.000 til prosjektet.

– Vi ønsker at alle organisasjoner skal jobbe slik at de etter hvert klarer seg uten støtte fra Norge, opplyser Tore Toreng, avdelingsdirektør i avdelingen for sivilt samfunn og næringsliv. NORAD skulle primært støtte Prosjekt Peru til og med år 2000. Likevel mottar prosjektet støtte til og med 2004.

– Vi har støttet det i håp om at man skal komme nærmere en avtale med myndighetene i Peru, om at de skal gå inn med midler, sier Toreng. Men neste år er det slutt på støtten.

– Våre prosjekter skal ikke skape avhengighet, men skape bærekraft, legger han til.

NORAD formidler over en milliard kroner i året til forskjellige bistandsprosjekter. De fattigste landene er prioritert øverst. Peru er ikke av disse landene.

– Vi mener det ligger et ansvar hos dem som startet prosjektet å skaffe nye inntekter, sier Toreng.