x

Blog

Automatoverskudd til Peru-prosjektet
By: admin
sep 3, 2004

http://www.op.no/nyheter/article1236415.ece

75.000 blanke kroner kunne en gledsstrålende Dag Petter Svendsen på vegne av Peru-prosjektet motta av Ole Jørgensen i Europris. Pengene er en del av automatoverskuddet, og også neste år lover Jørgensen penger til barnehjemmet og skolen i Peru.

– Jeg har hele tiden, helt fra starten av, fulgt med i ØP det som har vært skrevet om Peru-prosjektet, og har syntes det er et flott tiltak. Nå bød anledningen seg til å støtte dette flotte prosjektet. Vi har spilleautomater rundt om i våre ni Europrisbutikker, og dem mister vi nå som Staten overtar. Det har blitt et pent overskudd på disse automatene, til tross for at vi i løpet av årene har hatt ti innbrudd og har måttet ut med 10.000 kroner i egenandel hver gang. Nå fant jeg tiden moden til å gi bort deler av overskuddet til blant annet Peru-prosjektet, og jeg har sagt til Dag Petter at de også skal få noe neste år, sier en smilende Ole Jørgensen.

Det er Europrisbutikkene i Bø, Porsgrunn, Stathelle, på Nanset og Hasle som har hatt automater stående. De har vært flittig i bruk, og har altså gitt et betydelig overskudd.

– Det har aldri vært noe negativt å lese ved Peru-prosjektet, mener Jørgensen.

Alle nødvendige instanser har klarert Peru-prosjektet for å kunne motta gaven, og Dag Petter Svendsen er svært glad for gaven i og med at man fra neste år av totalt mister støtten prosjektet har hatt fra NORAD gjennom en årrekke. – Vi fikk 600.000 kroner de første fem årene, og noe mindre fram til i år, og NORAD har derfor vært en fantastisk samarbeidspartner, sier Svendsen. Men nå mer det altså slutt, og dermed er alle gaver kjærkomne.

– Vi trenger rundt 130.000 dollars årlig for å kunne holde et noenlunde greit driftsbudsjett for å holde barnehjemmet med 30 unger og skolen med rundt 250 elever gående. Vi må også reparere en gammel bilpark og generatoren vår, slik at vi trenger en god del. Heldigvis har vi også et fantastisk samarbeid med de tre videregående skolene Thor Heyerdahl. Elevene samler inn rundt 400.000 kroner årlig, og det er intet mindre enn fantastisk, sier en kjempeglad Dag Petter Svendsen.

– Peru-prosjektet ligger tett opp til Frelsesarmeens arbeid, og det gleder oss at vi kan støtte med kontanter, sier Ole Jørgensen.