x

Blog

En dag for fattige barn
By: admin
okt 25, 2002

http://www.op.no/nyheter/article349119.ece

I ti år har elevene på de videregående skolene i Larvik jobbet for et barnehjem i Peru. I går gjennomførte elevene Larviks svar på Opprasjon dagsverk, Peru-aksjonen.

Det er nå det tiende året som de

canadian pharmacy cialis

videregående skolene i Larvik med stor suksess har samlet inn penger for et barnehjem i Peru.
Resten av landet har også en slik dag, Operasjon Dagsverk. Forskjellen er at det prosjektet går til ulike formål hvert år.

Målet for aksjonen i Larvik er at hver elev som har vært ute og jobbet i arbeidsmarkedet, skal skaffe minst 250 kroner hver. Pengene går uavkortet til barnehjemsprosjektet i Peru.

Ikke bare «jobb»
Ikke alle elevene jobbet på en arbeidsplass denne dagen. Noen solgt for eksempel kaker. Dette gjorde de på Nordbyen på torsdag. Peru-aksjonen fikk imidlertid også inntekter fra andre gjøremål.

I går var det fotballcup i Framhallen, mens det på kvelden ble arrangert Peru-rock, med forskjellige lokal band. Alle spilte gratis til inntekt for Peru-aksjonen i kantina på Thor Heyerdahl videregående skole.

Fornøyd
Veronica Fox, leder for Peru-aksjonen på Farris vgs, overvåket det som ble gjort for å tjene inn til aksjonen på Nordbyen torsdag. Der var hun sammen en del andre som også strevde for å tjene pengene inn.

– Innsamlingen har gått helt etter planen hittil, og vi er faktisk stålende fornøyd. Alle de videregående skolene i Larvik er med på sammenarbeidet om å få inn penger.

På Nordbyen var det kakesalg, og en forrykende oppvisning fra danselinja på Thor Heyerdahl vgs. Med innslag av street-dancing, breakdance og ballet, var det meget bra. Mens dansingen foregikk, fikk jeg høre at de har fått samlet inn over 15.000 kroner i børsesamling. Det er bra, sier Veronica Fox.

Elevtiltak
17-årige Jonas Gusland fra Stavern, brukte Peru-aksjonen til å jobbe som «alt mulig mann» på Hotell Wassilioff. Jobben besto blant annet i å hente nye vinflasker og tømme søppel.

– Jeg pleier å jobbe på hotellet i helgene. Så egentlig er dette en slags fast jobb. Denne gangen gikk imidlertid pengene direkte til Peru-aksjonen.

Ideen med at elever skal jobbe og skaffe penger som de sender ned til barnehjemmet, er god. Dette er med på å bevisstgjøre elevene, slik at de får initiativ til å støtte en god sak, sier Jonas Gusland.

Dan Remy Ødegård Sørensen (17) går på VK1 Elektrofag. Hvarnes-gutten har også til vanlig fast jobb på McDonald’s. I går jobbet han for andre enn seg selv.

– Det er bra å hjelpe fattige barn i et annet land. Å jobbe en dag, og gi 250 kr, synes jeg egentlig er lite for nordmenn å gi. Kanskje burde vi gitt litt mer. For meg er det viktig å kunne bidra, sier Dan Remy Ødegård Sørensen.

Danseshow Danselinja fra Thor Heyerdahl vgs. var på Nordbyen der de presenterte en meget sterk forstilling i forskjellig dans.