x

Blog

Hils på vår fantastiske frivillige – Tone!
By: Irene Elise
apr 15, 2015

Jeg heter Tone Sofie Røsholt, og jeg er 20 år. Jeg kom hit til Peru den 8. februar, så jeg har vært her litt over to måneder så langt, og skal bli her til starten av juni. Så langt har dette vært en helt utrolig opplevelse.

Jeg liker meg veldig godt på barnehjemmet. Alle sammen er veldig hyggelige og hjelpsomme, noe som er veldig godt når man kommer til et helt nytt sted. Peru er et veldig annerledes land på mange måter, og det er ikke alltid like lett å vite hvordan man skal gjøre noe – da er det godt med hjelpsomme mennesker rundt seg. Jeg liker også veldig godt å jobbe med barn, så jeg visste forsåvidt at jeg kom til å like jobben jeg skulle gjøre her. Da jeg kom var det 17 barn her, og alle er like herlige på sin måte. Det er en utrolig følelse det å føle at du virkelig bidrar med noe meningsfult. Jeg merker at barna setter stor pris på at jeg er her, og de elsker når jeg kommer for å leke med de. Jeg kan bare banke på husene og spørre om jeg kan få komme inn til barna, og da er jeg alltid velkommen. Det betyr mye å se de smilene.

En annen stor del av oppholdet her er jobben jeg gjør på skolen til Prosjekt Peru. En skoledag varer fra klokka 08 til 13, og du kan være med å sette opp din egen timeplan slik at du kan hjelpe til i de fagene du interesserer deg for. Det er særlig behov for hjelp i engelsktimene, noe som passer de fleste frivillige bra fordi vi normenn kan en del mer engelsk enn her i Peru. Jeg har en timeplan hvor jeg roterer rundt i alle klassene, slik at jeg kan få mulighet til å bli kjent med de fleste. Jeg er med i både engelsk, gym, kommunikasjon, kunst og algebra, og jeg liker at det er litt variert. Jeg er veldig glad i å jobbe på skolen, og jeg liker å hjelpe til med undervisningen. Lærerne er veldig hyggelige og hjelpsomme der også, og de er veldig glad for den hjelpa jeg kan bidra med i klassen. Barna der er veldig imøtekommende og glade, og du blir tatt veldig godt vare på. Man sitter aldri alene i et friminutt, noe som et veldig hyggelig. Jeg synes også det er en veldig bra erfaring. Man får prøvd seg i læreryrket, og jeg synes man lærer veldig mye av å jobbe med barn, særlig fordi det er noe jeg interesserer meg for. Jeg lærer også bedre spansk ved å følge med på undervisningen.

Jeg vil si at en viktig faktor som har bidratt til at oppholdet mitt har blitt såpass bra er at jeg kunne en del spansk før jeg kom hit. Det gjør det selvfølgelig mye lettere å kommunisere med mennesker, og man får så mye mer ut av oppholdet sitt. Man blir bedre kjent med barna og de en jobber sammen med, og det gjør hverdagen utrolig mye lettere. Jeg sier ikke at man burde kunne flytende spansk når man kommer, men et grunnlag er alltid bra å ha, og man burde utnytte situasjonen mens man er her til å lære mer. Jeg er hvertfall veldig glad for at jeg har den muligheten, og det å kunne språket har gitt meg enormt mye.

Jeg vet allerede nå at det kommer til å bli veldig vanskelig å dra herfra. Jeg har blitt veldig glad i stedet og de menneskene her jeg har blitt kjent med, og Peru er et veldig fint land. Jeg vil absolutt anbefale å komme hit for å hjelpe til – jeg har hvertfall fått veldig mye igjen for det.