x

Blog

Måneden som har gått – MAI
By: admin
jun 8, 2015

 

GENERELL INFORMASJON

 

I starten av mai kom Camilla Langbråthen tilbake til Peru! Camilla var frivillig fra september til desember 2014, og både store og små syntes det var kjempekoselig å se henne igjen. Det betyr mye for oss at frivillige ønsker å komme tilbake – det betyr at vi gjør jobben vår slik vi burde!
Arild Carlsen har også ankommet Prosjekt Peru – han skal bidra litt her og der fremover J Nå er det dermed 3 norske her nede.

BARNEHJEMMET

Mai er en måned med mye fest og gøy, men litt hverdag har vi også hatt. Skole, leksehjelp, psykologi, gym og frisørfag. Den 9. mai var det nok en gang heldagspraksis, og denne gangen i en landsby like ved barnehjemmet som heter Santa Rosa. Jentene våre har fått et godt rykte og blir nå vartet opp som takk for jobben.

Morsdagen

Søndag 10. Mai feires ”día de la madre” på hele Amerikakontinentet. Denne dagen er utrolig viktig i Peru og forberedelsene til ulike middager, fester, skuespill osv. blir planlagt nøye. På barnehjemmet var vi ute å spiste lørdagskvelden. Flere av barna hadde forberedt sanger og dikt til tantene! Søndag overasket de store barna tantene med hjemmelagd konfekt (som de lærte å lage i sommerferien). Det ble en rolig dag med mye lek og latter. Vi setter utrolig stor pris på jobben tantene gjør for barna våre. De fleste av tantene har egne barn på utsiden som ”låner bort” mammaen deres til barna på barnehjemmet. Morsdagen er en fin anledning til å rose de for den flotte innsatsen!

  1. mai – Hipp hurra for Norge!

Det er fast tradisjon å feire 17. mai på barnehjemmet, og hva er da bedre enn de kjære barnelekene! Sekkeløp, potetløp, drakamp og kasting av ball på blikkbokser med mer skapte skikkelig 17. mai følelse for oss nordmenn J Barna storkoste seg og ble premiert med norsk melkesjokolade! Det ble også plukket ut en ”dronning” for anledningen, noe som er en peruansk tradisjon – Sara (snart 12 år) var veldig stolt. Dronningen var dommeren for lekene, delte ut premiene til de andre barna og arrangerte ”dronningen befaler” som utløste mye latter! Vi avsluttet en fin dag med felles grillmiddag.

Konfirmasjon

De tre eldste jentene på barnehjemmet, Yahayra, Esmeralda og Jacqueline, har gått på konfirmasjonskurs i 1 år og ble konfirmert søndag 17. mai. Den siste helgen tilbragte jentene, koordinatoren, direktøren og de frivillige i kirken før seremonien ble gjennomført og vi dro ut å spiste sammen med fadderne deres. Jentene var veldig stolte!

 

Bursdager!

Mai er en travel tid og hele fem barn har bursdag. Vi startet allerede den 1 med å feire Esmeralda som fylte 16 år. Den 13 fylte Haydee 15 og den 14 feiret vi Thalia sine 10 år. Deretter stod Juanas 5årsdag den 22 for tur og sist, men ikke minst feiret vi at Yahayra fylte 17 år den 27. De små barna elsker en god fest med dansing, godteri og kake, mens de store jentene ønsker seg gjerne en tur på kino, dra ut å spise på restaurant eller lignende. Det store kjøpesenteret i Chiclayo er populært!

Med dette gliset takker vi for en fin måned full av fest og moro!

SONY DSC

SONY DSC