x

Blog

Trenger arbeidsgivere
nov 7, 2009

Fra ØP.no:
11. november er dagen hvor elevene på Thor Heyerdahl jobber for å samle inn penger til Operasjon Peru. Nå trenger skolen arbeidsgivere som er villig til å tilby dem jobb for minimum 350 kroner dagen.

– Det er flott hvis bedrift

uk viagra online

er eller privatpersoner tar kontakt med oss hvis de har en jobb som kan gjøres onsdag 11. november, sier Ine Soleim og Frankhy Nguyen, henholdsvis leder og nestleder i Operasjon Peru på Thor Heyerdahl.
Alle pengene som samles inn går til drift av barnehjemmet og skolen i landsbyen Monsefú i Peru. I fjor samlet skolen, sammen med videregående skoler i Holmestrand og Re, inn mer enn 700.000 kroner.
– Vi håper alle bedrifter tar godt imot elever som spør etter jobb. Minimumslønna er 350 kroner, men det er lov å betale mer enn det, smiler Soleim, og fortsetter:
– Over jul arrangeres Perurocken i Arena. Det er en belønning til elever, bedrifter og sponsorer for å ha stått på.

I går fikk alle elevene informasjon om aksjonen. To tidligere elever ved skolen, Karoline Kjelsen og Linn Therese Nybø, var på plass for å vise film og fortelle om prosjektet.
Nybø har selv besøkt barnehjemmet og skolen.
– Jeg dro til Peru rett etter tredje klasse. Fattigdommen i landet er overveldende. Vi i Norge forstår ikke hvor fattig det går an å være. Kontrasten til barnehjemmet og skolen var stor. Der har de kokk, psykolog, lærere og mammaer, som tar seg av ungene. Grunnen til dette er pengene vi har gitt over mange år. Barna her har sin egen seng å sove, klær og mat. Det er en selvfølge for oss, men ikke for dem, fortalte Nybø en lydhør forsamling.

Det er Larviksmannen Dag Petter Svendsen som står bak barnehjemmet og skolen i Monsefú. Barnehjemmet har kapasitet til 30 barn i alderen to til 17 år. Skolen har 180 elever. Disse kommer hovedsaklig fra familier i nærheten som har så lite penger at det ikke er nok til å sende ungene til offentlige skoler.
– Jo mer vi samler inn, desto bedre. Kommer det inn mer enn det trengs til drift, går det til utvikling av skolen. Denne ene dagen er kjempeviktig. Vi håper alle står på for aksjonen, fastslår Karoline Kjelsen.

Inger Lene O. Steen.

perumedia_091024

 

FAKTA

Operasjon Peru
– Siden 1992 har Thor Heyerdahl videregående skole brukt en skoledag hvor alle elevene jobber for organisasjonen Prosjekt Peru.
– En Peru-komité bestående av elever fra første til tredje klasse står for organiseringen av aksjonen.
– I hovedsak skal elevene finne jobb til seg selv.
– Arbeidsgivere eller privatpersjoner som har jobb å tilby, kan kontakte Ine Soleim (leder i kimiteen) på telefon 46449074.
– Aksjonsdagen er onsdag 11. november.

Tekst og bilde er hentet fra Østlandsposten 24. okt 2009.