x

Blog

Samlet inn 100.000
nov 2, 2005

Denne reportasjen stod i Tønsbergs Blad 02.11.2005 (skrevet av Terje Barø)

RE: Godt over 100.000 kroner har elevene ved Re videregående samlet inn til Prosjekt Peru.

Ved fjorårets Operasjon Dagsverk samlet man inn 74.000 kroner. Årets resultat

generic viagra online

er derfor en solid rekord.

KJEMPEINNSATS: Elevene ved Re videregående skole har gjort en kjempeinnsats med å samle inn penger til Peru-prosjektet, som også har fått sin veggplass på skolen. Her har vi samlet mesteparten av komitémedlemmene som fra venstre er Stine Kåsamoen, Camilla Kjønnerød, Sigbjørn Larsen, Yvonne Bjørnsgård (ansvarlig for bildet i bakgrunnen) og Rita Jensen. (Foto: Terje Barø)

– Prosjekt Peru er en humanitær organisasjon som er basert på frivillig arbeid og ble opprettet i 1992. Organisasjonen ble stiftet av Larvik-mannen Dag Petter Svendsen for å bygge opp og drive et barnehjem ved byen Monsefú på nordvestkysten av Peru, forteller operasjonsleder Stine Kåsamoen.

Prosjektet gir i dag 30 tidligere gatebarn og foreldreløse muligheten til å vokse opp i trygge omgivelser. En skole, som også inngår i prosjektet, gir utdannelse til om lag 200 elever. NORAD var med og støttet prosjektet med penger fram til 1. januar i fjor. Nå er dette blitt et rent Vestfold-prosjekt som Thor Heyerdahl i Larvik egentlig står bak. Det er første året at Re videregående skole er med som samarbeidspartner.

I Larvik gir dessuten lærerne 100 kroner av månedslønna til prosjektet. En tilsvarende oppfordring har gått ut til lærerne på Re videregående. I forbindelse med årets innsamlingsaksjon får elevene kjemperos av lærerkollegiet for en flott jobb.