x

Blog

Musikalsk innsats for unge i Peru
By: admin
nov 13, 2008

http://www.op.no/kultur/article3918723.ece

For 12. gang arrangerer elver i Larvik konsert der inntekten går til unge i Peru.

Fredag byr de på lokale Sirius og O

buy cheapest viagra

ffender, toppet med rapheltene fra Karpe Diem, i Sliperiet.

Det er duket for en musikalsk opplevelse langt utover det tradisjonelle for ungdomspublikummet under årets Perurock fredag.

– Dette er første gang vi er i Sliperiet. Lokalet passer perfekt til dette arrangementet, forteller en av arrangørene Christoffer Naustdal Hjelm, som kan presentere tre musikalske trekkplaster.

– Den lokale helten Sirius er en av Norges beste rappere med engelsk tekst. Vi er veldig glade for at han stiller opp igjen, for tredje gang. Så har vi Offender som er et ungt og veldig lovende rockeband.

Men på toppen av plakaten står Karpe Diem.

– Ved siden av Madcon er de landets største akkurat nå. De er høyt oppe på listene og vi er stolte av at de vil komme og at de stiller opp så billig til denne aksjonen, forteller Naustdal Hjelm.

Det er snaut to uker siden Karpe Diem kom med sitt siste album «Fire vegger», noe som gjør at de er ekstra i vinden akkurat nå.

– De skiller seg ut fra en del andre hip-hoppere med at de er så positive og engasjerte i sine tekster.

Karpe Diem består av Chirag Patel og Magdi Ytreeide Abdelmaguid, begge født i 1984.

Duoen har sammen drevet med musikk i over åtte år, og spilt flere hundre konserter i diverse kriker og kroker i Norge.

Karpe Diems første offisielle utgivelse kom i 2004, med den Alarmprisnominerte EP-en «Glasskår». To år senere, kort tid etter at media hadde erklært norsk rap dødt, kom debutalbumet «Rett fra hjertet». Albumet høstet gode kritikker, solgte over 18000 eksemplarer, vant Alarmprisen og ble nominert til Spellemannsprisen.

Samme året ble Karpe Diem også nominert til MTV Europe Music Awards som beste norske artist.

Karpe Diem er imidlertid ikke mest kjent for priser, men for å ta opp temaer ingen andre artister i Norge kan, tør eller vil ta opp.

Med en god blanding av humor, samfunnsdebatt og en evne til å ta ting på kornet, har de nådd ut til et svært variert publikum.

– Det skulle vel egentlig bare mangle med en bakgrunn fra India, Egypt, Stryn og Oslo, mener de selv.

Peruaksjonen er inne i sitt 12. år og også denne gang går inntektene til Dag Petter Svendsens barnehjem og skole i Monsefu, Peru.

– Vi håper å kunne formidle til folk at man ikke trenger å være skoleelev for å komme, både eldre og yngre er hjertelig velkomne, mener arrangøren.

– Vi har mange vakter, nattravner og foreldre. Det blir veldig trygt. Dette er ikke bare et arrangement for videregående elever. Her er det plass til alle fra 12 år og til og med foreldre. Dette bør bli en opplevelse for alle, avslutter han.