x

Blog

Monsefú April, 2014
By: admin
mai 1, 2014

Ankomst

Søndag den  9 mars ankom jeg barnehjemmet og  det var til stor glede å se alle de smilende ansiktene jeg ble møtt på da jeg gikk ut av bilen. Jeg hilste på alle tantene og barna i de forskjellige husene. Da var det totalt 3 hus i bruk.  Jeg fikk en omvisning i husene, hovedhuset og hagene. de har grønnsaker som mais, søtpotet, paprika +.  Det var også en annen norsk frivillig da jeg kom.

Prosjekt Peru

Neste dag var det skolestar i all sin pump og prakt. Nasjonalsangen ble spilt, flagg ble heist og taler ble holdt. Jeg fikk æren av å være med på å heise det peruanske flagget.  Det er 5 timer undervisning fra mandag til fredag (fra kl.08.00-13.00).  det er en klasse i hver fra 1-6. hver klasse har ca 20 elever.

det lærer fag som naturfag, matte, spansk, engelsk og kunst. Det får melk og brød til frokost, noe som er et nytt tiltakt i år.

Barnehjemmet

Det er totalt 21 barn på barnehjemmet nå (april). I løpet av den tiden  jeg har hvert her har det blitt adoptert bort ett barn og kommet 5 nye barn, 3 jenter og 2 gutter.  Mange av barna kommer fra forskjellige bakgrunner og har sine historier. Det er ca 4 barn på en tante. De yngste går i barnehagen som ligger i Monsefu sentrum, 3 av barna går på Prosjekt Peru og de to eldste går på ungdommskolen som også ligger i Monsefu.

Chiclayo og omegn

Fra en nordmanns perspektiv er det ikke noe å legge skjul på at områdene rundt Monsefú er fattigslige områder. Søppel finner du overalt og det er generelt lite system i ting. Bortsett fra dette er folkene som bor her varme og stopper gjerne for å slå av en prat. Det er lite turisme i Chiclayo, så de som besøker området  blir sett på med stor forundring.

Peruviansk mat

Peruviansk mat er absolutt noe som anbefales! Landet blir ansett som ”potetens land” og det er ingen tvil om hvorfor.  Det er en frodig vegetasjon og allefrukt og grønnsakene er dobbelt så store og mer saftige her enn i Norge.  Pollo a la brasa, rocoto relleno og aji de gallina er eksempler på retter som blir servert.

Tanker om oppholdet

Menneskene har fylt meg med livsglede! Til tross for mange triste historier på veien, fortsetter de å smile. Barna på barnehjemmet har gitt meg så mye i tillegg til alle barna på Prosjekt Perú. Det har hvert lærerikt å lære bort engelsk og alle spørsmålene som har blir stilt. Oppholdet har forandret livet mitt på mange måter. Jeg ser på verden annerledes en det jeg gjorde før jeg kom ned.

Jeg vil takke alle tantene, og alle som har med prosjekt peru å gjøre både her i Peru og Norge for et utrolig bra opphold. Det er fantastisk å se hva folk har fått til og jeg er stolt av å kunne være en del av familien. Mitt opphold avsluttes i juni, da går turen hjem til Norge.  Jeg kommer virkelig til å savne alle sammen!! =)

mvh Caroline