x

Blog

Måneden som har gått – februar 2015
By: admin
mar 16, 2015

GENERELL INFORMASJON

I begynnelsen av måneden ankom Tone Sofie fra Lardal. Hun skal jobbe som frivillig på barnehjemmet og skolen til starten av juni J Vi har fått en ny tante på barnehjemmet, og på skolen har vaktmesteren malt og reparert stoler og pulter slik at alt står klart til skolestart 9. mars.

På tampen av måneden fikk vi et veldig hyggelig besøk av Thore, Helga og Charlotte Svendsen (moren, faren og datteren til Dag Petter)!

 

BARNEHJEMMET

Bakegruppen vi begynte med i januar har vi fortsatt med i februar etter ønske fra jentene. De har lært seg å lage ulike småkaker og peruanske kjekser.

Badeland

Andre uken i februar kom dagen de små barna har ventet på lenge – solkrem ble påsmurt og endelig kunne de hive seg rundt i badeland! Gymlæreren vår var med og ga svømmeopplæring til barna i puljer. Det er godt å se store smil, hyl og latter mens vannet flyr. Stolte barn viste frem hvor lenge de klarte å holde pusten under vann mens de plasker med hender og bein. Mellomgruppen har blitt flinke til å svømme, og de barna som har vært redd for vannet begynner å bli komfortable – på slutten av dagen ville de ikke opp (:

Fokus på tannhelse

I februar har Doktor Salazar fra den lokale helseklinikken vært her tre runder til. Barna syntes det er stas med tegnefilmer og er stolte når du får premie for å ha pusset bedre

Grillfest på barnehjemmet

Lørdag 21. februar var det grillfest for små og store ved barnehjemmet. Det ble servert grillet kylling, maiskolber og grillede poteter. De frivillige, Kristine og Tone, hadde ansvaret for aktivitetene, og det føltes nesten ut som norsk 17. mai med blant annet sekkeløp, tautrekking og potetløp!

Karneval!

I Peru er karneval noe litt annet enn hva vi er vandt med i Norge. Her henger barn og voksne leker og godterier i et tre som har blitt plantet for anledningen. Tradisjonell musikk fra Cajamarca blir satt på mens det danses rundt treet og vannballongene gjøres klare – den neste timen er det fullt kjør med god gammeldags vannkrig! Besøket vårt gledet seg over barnelatteren og den uskuldige morroa. Vi hadde en herlig dag!

Det er mange hverdager her på barnehjemmet, og fokuset vårt er at disse skal være så gode som mulig. Det er godt å se trygge barn som litt etter litt gir slipp og er hva de skal være – glade barn som leker og koser seg. Gledesskrikene og smilene deres varmer hjertene til oss alle her nede. Det er viktig å nyte hverdagen og det har vi gjort i februar. Vi har hatt døballturnering, daglig lek i badebassenget, masse gym og de store jentene har vært ute to ganger for å gi gratis klipp, krøller etc. til lokalbefolkningen.