x

Blog

Lønnsslippen sendes til Peru
By: admin
okt 17, 2006

http://www.op.no/nyheter/article2353467.ece

Elevene på Thor Heyerdahl trenger å bli satt i arbeid. Den 26. oktober skal de jobbe til inntekt for Peru, men mange av dem har ingen arbeidsplass.

Noen skal vaske for mor, andre har arbeidsp

order viagra online

lasser å gå til, mens mange fortsatt venter på svar fra ulike aktører i Larviks arbeidsliv.

– Det hadde vært flott om arbeidsgivere kunne støttet prosjektet vårt med å la oss jobbe denne dagen, sier Andrea Folkendal, elev på Thor Heyerdahls medielinje og sitter i styret for Operasjon Peru. Hun synes det beste med aksjonen er at alle pengene når målet uten at noe forsvinner til administrasjon. Målet er et barnehjem og en skole i en landsby nord i Peru.

Folkendal og venninnen, Bettina Ellingsen fra samme klasse, er sannsynligvis de mest engasjerte elevene under årets aksjon. De skal nemlig jobbe på barnehjemmet i fem måneden fra august.

– Der skal vi undervise i engelsk og ta barna med på utflukter, sier Ellingsen. Hun gleder seg veldig til oppholdet.

– Jeg tror jeg vil få et mer nyansert syn på livet etter oppholdet. Her hjemme får barn alt mulig, mens der er det mange som ikke har noe, sier Ellingsen.

Hun og Folkendal får ekstraundervisning i spansk to timer i uken for å kunne kommunisere med barna på barnehjemmet.

– Foreløpig kan vi ikke så mye, men det kommer etter hvert, tror Folkendal. Hun har så vidt fått gjennomslag for turen på hjemmebane.

– Pappa sier jeg har ødelagt nattesøvnen hans for resten av livet, sier Folkendal. I Peru kan farer true for to unge damer. Blant annet har de lest seg til i reisekatalogen at det er en viss fare for å forsvinne.

– Vi lurer jo litt på hva reisebyrået legger i akkurat det, sier Folkendal.

Jentene skal reise rundt på egen hånd i to måneder etter oppholdet på barnehjemmet. Ellingsens foreldre er heller ikke særlig begeistret for turen.

– Mamma synes det er ok, mens pappa sier alltid «hvis du reiser så…» Han har ikke innsett at jeg faktisk skal reise, sier Ellingsen. Dette er modige ungdommer. Etter Peru, skal de besøke Ecuador, Bolivia, Chile. Lima, hovedstaden i Peru, står også på reiselisten. Om Lima har jentene hørt at byen kun bør besøkes hvis man må.

– Det blir jo ekstremt spennende da, sier Folkedal. Hun har tenkt å bli jurist eller journalist og tror en slik tur vil hjelpe henne i yrkeslivet.

– Dette vil gi meg et bedre perspektiv, sier en målrettet larviksjente.