x

Blog

Berg-elever hjelper barn i Peru og Soweto
sep 6, 2006

Denne reportasjen sto i Østlands-Posten 06.09.2006 (skrevet av Elisabeth Løsnæs)

Nesten 20.000 kroner har funnet veien fra Berg skole til prosjekter i Peru og Soweto. Pengene samlet elevene inn ved å arrangere markedsdag. Nå blir pengene brukt

canadian pharmacy no prescription

til å hjelpe barn til skole og utdanning andre steder i verden.

Elevrådet ved Berg skole, som går under Nesjar oppvekstsenter, viser fornøyd fram sjekkene med 9.800 kroner til både Peru-prosjektet og Soweto-prosjektet. Før elevene tok sommerferie i juni, arrangerte skolen markedsdag i skolegården. Hjemmebakte boller og kaker, syltetøy og andre varer ble solgt unna for å skaffe penger til prosjektet. De ulike klassetrinnene bidro med sitt, og på markedsdagen var det både leker og muligheter til å få lakket neglene. Nå har et nytt skoleår begynt, og pengene er sendt til trengende barn i Peru og Soweto.

Elevrådet er både fornøyd med summet de samlet inn, og med at skolen har valgt å støtte nettopp disse prosjektene.

– Jeg synes det er veldig bra. Vi har selv hatt ei jente fra Soweto på besøk hjemme hos oss. De har det ikke som oss, fastslår nestleder i elevrådet, Ranveig Nesheim.

I neste uke får Berg skole, sammen med flere andre skoler i distriktet som støtter prosjektet i Soweto, besøk av en delegasjon med elever og lærere fra det svarte byområdet i Johannesburg.

– Det blir hyggelig, tror Nesheim.

Rektor ved Berg skole, Tor Solberg, planlegger mer informasjon om Soweto-prosjektet i lys av besøket fra Afrika. Skolen har støttet både dette, og Peru-prosjektet, i en årrekke.

– Vi synes det er veldig viktig at elevene får innblikk i hvordan andre barn lever og har det. Det kan vi ikke få gjort nok klart for dem. Mange barn går bare ett år på skolen, og så har de ikke råd til mer, minner Solberg om.

Nå skal tusenlappene fra Berg-elevene hjelpe andre barn til en litt bedre hverdag.