x

Blog

Form og farge for Aksjon Peru
By: admin
okt 26, 2001

Denne reportasjen stod i ØP 26.10.2001 (skrevet av Ingrid Elisabeth Løsnæs)

Claudia Kristoffersen forvandlet lille Malin Jensen til en klovn ved hjelp av litt maling. Elevene ved den videregående skolen i Larvik fant på flere måter å tjene inn pen

purchase viagra

ger til Aksjon Peru. Noen malte fjes, mens andre hadde bakt kaker.

I går deltok alle elevene ved Larviks fire videregående skoler i Aksjon Peru for å samle inn penger til barnehjemmet i Peru. I flere år har skolene støttet prosjektet som sikrer foreldreløse barn en mulighet til god oppvekst i trygge omgivelser. I fjor samlet skolene i Larvik inn 270 000 kroner, hva resultatet blir i år er ennå ikke klart.

Mange elever brukte dagen i går til arbeide hos kjente og ukjente for å samle inn minstekravet på 250 kroner. På Nordbyen hadde flere Gloppe-elever samlet seg for å selge bilder, påmalte esker og postkort som elevene selv hadde laget. I tillegg hadde tre elever fra tegning, form og farge rigget seg til med ansiktsmaling og pensler slik at barn kunne bli både Dracula, marihøne og klovn ved hjelp av noen malingsstrøk. – Det er litt annerledes enn å selge bilder, og vi ville finne på noe annet, forteller Mari Sandfossen.

Da Østlandsposten var innom var det store rushet ennå ikke i gang, men elevene regnet med at flere barn utover dagen ville finne veien til stolen for å få sitt ansikt malt.

Litt mer penger i kassa var tilfelle for Gloppe-elevene som solgte bilder, postkort, armbånd og esker. Etter bare noen få timer hadde mange kunder vært innom standen for å sikre seg det elevene hadde laget. Kilden og Thor Heyerdahl var også representert på Nordbyen under Aksjon Peru. Elever fra linjen hotell og næring hadde laget en haug med formkaker som premier i loddsalg, mens danselinja ved Thor Heyerdahl svingte seg til rytmene av Madonna til glede for kundene på Nordbyen.