x

Blog

– Spiller fotball for Peru
By: admin
nov 11, 2001

Denne reportasjen stod i ØP 30.11.2001 (skrevet av Ingrid Elisabeth Løsnæs)

Peru Cup
– Spiller fotball for Peru

Elevrådsrepresentant Tor Erik Nyberg og rektor ved Farris videregående skole, Øyvind Sørensen, gjør seg klare til helgens fotballtu

cialis cheapest price

rnering i Framhallen. Prestisje er nøkkelordet når lærere og elever tørner sammen i helgens Peru Cup. Inntektene fra cupen går med til å støtte barnehjemmet i Peru, hederen blir igjen i Larvik. Rektor ved Farris videregående skole, Øyvind Sørensen, benekter at det blir ville tilstander når lærere og elever ved de videregående skolene i Larvik braker sammen i five-a-side i helgen.

Fotballturneringen er et ledd i Aksjon Peru, og inntektene fra fotballhelgen går direkte til barnehjemmet som Dag Petter Svendsen fra Larvik har vært med på å bygge opp. I fjor samlet de fire videregående skolene inn 270 000 kroner. Disse pengene går med til å drive barnehjem og skole i byen Monsefù i det nordlige Peru. I helgen skal tolv lag kjempe om ”den store pokalen”, som en flirende rektor Sørensen allerede kan vise til tre stykk av på kontoret sitt. Fotballturneringen er årlig happening der elevene endelig får en sjanse til å hamle opp med lærerne sine. Denne gangen er det åtte elevlag, hvorav tre lag fra Sandefjord videregående skole, ett lærerlag og tre bedriftslag som kjemper om å gå videre.

Lørdag blir det innledende gruppespill, mens søndagen går med til sluttspillet. Tolv lag er delt inn i fire puljer der to lag går videre til sluttspillet. Rektor Sørensen og elevrådsrepresentant Tor Erik Nyberg bedyrer at det er et fredelig arrangement. – Men ettersom cupen går av stabelen blir det prestisje, smiler Sørensen.

De fire videregående skolene i Larvik arrangerte Aksjon Peru den 24. oktober. Foreløpig er det ikke klart hvor mye elevene har samlet inn, bortsett fra at det er en større sum en i fjor. Peru Cup er et ledd i aksjonen, og noen få elever har hatt dette som sin oppgave i forbindelse med innsamlingsaksjonen. – I år er det bra nivå på cupen. Det er ingen restriksjoner på hvilke spillere man kan bruke, opplyser rektor. Dermed blir det unge talenter fra blant annet Eikm Sandefjord Fotball og Larvik Fotball som skal vise hva de kan på parketten. Mot lærerlaget tar de sikkert på seg silkehanskene…