x

Blog

Yahayra ser nå lyst på fremtiden!
By: Irene Elise
feb 23, 2016

 

Yahayra en én av 5000 peruanere som får dekt hele utdanningen sin!

Beca18 er et stipend for elever som har fullført videregående skole med gode karakterer som kommer fra lavinntekstsfamilier eller er barnehjemsbarn. Dette ble inført av nåværende president for noen år siden og gjør det mulig å “komme seg dit man vil” på egenhånd. I år ble det delt ut 5000 stipender i et land med 30 milioner innbyggere. Det er ikke rart vi er vanvittig solte over jenta vår!

I slutten av mai fyller Yahayra 18 år og må forlate barnehjemmet etter 9 år hos oss. Hun ser nå lyst på fremtiden. “Jeg har jobbet så godt jeg kunne med skolen, for å i det hele tatt kunne ta den innledende eksamen for å konkurere må man ha et snitt på 14 (0-20, 20 best) de tre siste skoleårene. Jeg var kjempeglad da jeg kvalifiserte, og etter to måneder med ulike prøver, psykologiske tester og intervjuer føler jeg meg endelig trygg på fremtiden nå som jeg har fått stipendet. Jeg klarer ikke å slutte å smile”.

 

Vi er utrolig glade på Yahayras vegne. Det er godt å vite at hun kan fokusere 100 % på studiene og fremtiden – med oppfølging og støtte fra oss er vi sikre på at denne tøffe jenta vil komme langt! Oppstart for studiene er antatt å bli juli / august. Frem til den tid vil Yahayra studere engelsk slik at hun faktisk lærer seg språket – gjennom sin tid på barnehjemmet har hun forstått hvor viktig det er å kunne komunisere på andre språk og tenker det vil kunne hjelpe henne i den fremtidige jakten på jobb. Vi er helt enige og vil betale for engelskstudiene frem til hun får stipendet og begynner å studere industriell administrasjon.

 

 

Fakta – Beca18 inkluderer:

– Alle utgifter som forløper pga studier blir dekt (innskrivning, måndelige avgifter, materiale som pensum, laptop etc.)

– Ekstra hjelp om hun vil ha bruk for det

– Engelsk (obligatorisk å ta 1 år med språkundervisning)

– Tittel (prosessen med å få en sin akademiske tittel er både lang og kostbar. Ved mange universiteter må man ut med 10-15 000 norske kroner. Ved å få dette dekt er hun sikret bevis på sine studier og med dette beviset er det lettere å få bedre jobber)

– Helseforsikring

– Mat, bolig og lokaltransport