x

Blog

Tur til Zaña!
By: Irene Elise
jan 18, 2016

Da Dag Petter startet barnehjemmet tidlig på 90-tallet var kulturellidentitet en viktig del av pakken, og deler av grunnen til navnet til den peruanske delen av organisasjonen. Kultur er komplekst, et sett leveregler, vår historie og byggingen av landet vårt. Peru er et stort land med stor diversitet når det kommer til urbefolkningsgrupper, språk, klima, mat, tradisjoner og religion. Det meste er definert ut i fra de geografiske sonene i landet.

Barnehjemmet ligger i kyst-regionen av landet der kulturen kalt ”Moche” eksisterte før Inkaene tok over før spanjolene ankom landet. Vi ønsker at barna, når de blir store nok til å forstå, skal få et bredt innblikk i sitt lands ulike kulturer og historie i de ulike geografiske regionene av Peru. De eldste jentene våre er veldig religiøse (katolikker) og det blandet med vårt ønske at de skal lære mer om områdets historie tok vi en halvdagstur til Zaña før jul. Zaña er en liten landsby 45 minutter sør for Monsefú. Landsbyen ble bygd rundt klosteret San Agustin som stod klart i 1584. Vi fikk en guidet tur rundt i klosteret og ble fortalt omhistorien til landsbyen før, under og etter spanjolene. Hoveddelen av befolkningen i Zaña stammer fra afrikanske slaver, noe de er stolt over!

1622072_10205797584683348_5610779575063049662_n

Videre var vi innom flre gamle kirker og en basilika som ble oppført på femten- og sekstenhundretallet. I ”la basilical iglesia matriz” finner man graven til den hellige ”Santo Torbio Mogrovejo” – det syntes jentene var spesielt stas!

 

Vi hadde en super formiddag i Zaña!