x

Blog

Imponerende ny rekord
By: admin
des 13, 2006

Disse reportasjene sto i Østlands-Posten 13.12.2006 (skrevet av Gro Mee Teigen)

Hele 600.000 kroner fikk Prosjekt Peru overrakt av elever fra Thor Heyerdahl videregående skole i går. Det var resultatet etter en vellykket Operasjon

discount viagra

Peru.

– Det er helt fantastisk, sier Dag Petter Svendsen.

Han er grunnleggeren av Prosjekt Peru, som han startet i 1992.

– Vi trodde de hadde nådd toppen med fjorårets rekord på 575.000 kroner. Det er imponerende at de klarer å sette ny rekord igjen, sier Jan Gusland, som er leder for Prosjekt Peru.

Det var Svendsen og Gusland som i går fikk overrakt pengene fra de to skolene som har vært med på årets aksjon. Begge to er glad for det store engasjementet blant elevene.

– Både lærere og elever er engasjerte, og jeg tror det kommer av at de ser hva pengene går til. Og at de ser at det de jobber for betyr noe for barna i Peru, sier Svendsen.

– Alle pengene vi får inn, går til dette prosjektet. Ingenting blir borte i administrasjonskostnader. Det tror jeg også betyr mye, legger Gusland til.

I Larvik har elevene ved videregående skole valgt å samle inn penger til Operasjon Peru i stedet for å delta i Operasjon dagsverk. Innsamling, som startet på det som den gangen het Larvik Handelsskole, har holdt på siden 1992.

– Vi fikk inn 150.000 kroner den gangen, husker Svendsen.

Siden da har de innsamlede midlene gått til å bygge opp og nå drifte et barnehjem og en barneskole i Monsefù, som er en liten landsby som ligger på nordvestkysten av Peru.

– Vi hadde ikke kunnet drevet disse institusjonene uten pengene vir får fra denne aksjonen og fra andre skoler, barnehager og frivillige i Larvik. Vi får ingen offentlige midler lenger, forteller leder Gusland.

Han forklarer at pengene blant annet går til mat, bøker og vedlikehold av stedet.

Selve innsamlingen foregikk i oktober. Da jobbet elevene på forskjllige måter for å få inn penger.

– Vi føler at det har gått veldig bra, men underveis var det litt kaos, sier Bettina Ellingsen og Andrea Falkenhaug.

De har sittet i styret for Operasjon Peru i år, og er selvsagt godt fornøyd med resultatet.

– Ny rekord var målet, og det klarte vi, smiler jentene.